Schilderen naar Hundertwasser

Schilderen naar Hundertwasser
Op 10 april hadden 12 mensen een schilderworkshop in de Alexanderkerk
onder de bezielende leiding van Kees de Jong (kunstenaar uit Capelle aan de IJssel).
Er werd geschilderd naar Hundertwasser (geboren in Wenen), een kleurrijk mens die over de hele wereld zwierf en als kunstenaar onder geen enkele stroming viel. Hij had een uitgesproken eigen stijl en mening. Schilderen vond hij een religieuze bezigheid. Hij maakte z'n eigen verf.
Hij meende dat ieder mens 5 huiden heeft: 1) de huid  2) de kleding  3) het huis  4) de stad  en 5) de natuur en alle mensen. Hij vond dat de mensen het meest tot hun recht kwamen door in een natuurhuis te wonen, het liefst met een boom in het huis.
Er valt nog veel meer te vertellen over hem. Iedere 'cursist' kreeg een informatieboekje met voorbeelden van zijn kleurrijke schilderstijl.
Toen gingen we zelf aan het werk. En het leuke is dat iedereen zijn of haar eigen fantasie kon uitleven. Het resultaat: allemaal naar huis met een schilderij waar de kleur van afspat!!
Kijkt u zelf maar naar de foto. Het was een gezellige, leerzame avond waarop duidelijk werd hoe leuk en boeiend het is dat mensen van elkaar verschillen. Van veel mensen heb ik al gehoord: "volgend jaar weer".
Dat regelen we graag, met dezelfde docent en naar een andere kunstenaar.
Namens de werkgroep,
Thea van der Wilt.
terug