Leren en Ontmoeten

Leren en Ontmoeten
Op deze website leest u het programma dat de commissie Leren en Ontmoeten heeft samengesteld. Via deze website, het Kerkvenster en de wekelijkse Nieuwsbrieven wordt u ook geïnformeerd over onze activiteiten. U kunt zich opgeven via het e-mailadres: ontmoeten@alexanderkerk.com.
 
Film met voorbespreking The Secret Life of Bees

Film met voorbespreking The Secret Life of Bees
In het South-Carolina van 1964, lopen Lily Owens en dienstmeid en haar enige vriendin Rosaleen Daise weg van huis om te ontsnappen aan de ruwe opvoeding en de moeilijke relatie met haar vader. Lily vlucht ook omdat zij op zoek wil gaan naar de geheimen en mysteries van haar overleden moeder. Onderweg ontmoeten zij drie zusters die imkers zijn en die het koppel met een warm hart ontvangen in hun huis. Daar zullen zij het geheim van de moeder van Lily waarschijnlijk kunnen onthullen.
Aan melden bij Aad van der Wilt 0620470793
 
Bezoek aan de Essalam Moskee in Rotterdam-Zuid

Bezoek aan de Essalam Moskee in Rotterdam-Zuid
In onze stad Rotterdam wonen mensen met zo’n 170 verschillende nationaliteiten. Mensen met een verschillende culturele en religieuze achtergrond. Maar wat weten we eigenlijk van elkaar?
Het bezoek aan de Essalam Moskee is de kans om meer te weten te komen over onze stadsgenoten die Moslim zijn.
We verzamelen om 13.15 uur bij de Alexanderkerk. Wie wil kan dan meerijden. Om 14 uur krijgen we een rondleiding in de Essalam Moskee.
De dames moeten in de moskee hun hoofd bedekken. Er zijn daar hoofddoeken, maar je kan ook een eigen sjaal meenemen. Iedereen moet de schoenen uit doen bij het betreden van de moskee, dus houd daar rekening mee (sokken zonder gaten.
Na afloop praten we na met een drankje (voor eigen rekening).
Aanmelden bij Petra de Jong petra.dejong@online.nl
 
 
Bijbelcursus over Paulus, de geestelijk vader van Europa

Data: 18 oktober en 15 november
Bijbelcursus over Paulus, de geestelijk vader van Europa
Laurens Korevaar gaat voor ons een drietal bijbelcursussen verzorgen over Paulus. In elk van die cursussen wordt tevens een (stuk van een) film vertoond over het leven van Paulus. Je kunt alle cursusavonden bijwonen, maar u kunt ook kiezen voor één of twee avonden.

Meld je aan bij Aad van der Wilt, 0620470793
 
 
Bijbelquiz

Bijbelquiz
Altijd een groot succes: een quiz om uw Bijbelkennis te vergelijken met die van anderen. Voor sommigen de kans om te laten zien hoeveel feiten ze kennen. Vooral mensen die in een grijs verleden op (zondag)school hebben gezeten hebben vaak een fenomenale kennis van de meest gedetailleerde feiten. De jeugd daarentegen weet weer veel dingen uit de eigen tijd en die heeft het vaak op een andere manier geleerd. Mensen die 's avonds de deur niet uitwillen, mensen die overdag moeten werken: je hebt geen excuus. Speciaal voor iedereen hebben we gekozen voor de zaterdagmiddag. Test je kennis en strijd tot het laatst mee om de titel. Wie heeft de meeste goede antwoorden op vijftig gemakkelijke en moeilijke vragen? Die wint de hoofdprijs.
Leuk om elkaar te ontmoeten en meegenomen dat je er ook nog wat van leert!
Opgeven via de website of bij Aad van der Wilt 0620470793
 
 
Verwachte activiteiten Verwachte activiteiten
December: Tafeltennissen

Januari:      Escaperoom
                   Lezing over bekende vrouwelijke schilders

Maart:        Workshop schilderen