Leren en Ontmoeten

Op deze website leest u het programma dat de commissie Leren en Ontmoeten heeft samengesteld. Via deze website, het Kerkvenster en de wekelijkse Nieuwsbrieven wordt u ook geïnformeerd over onze activiteiten. U kunt zich opgeven via het e-mailadres: ontmoeten@alexanderkerk.com.

Tafeltennistoernooi

Jullie hebben het vast al ergens gelezen of gehoord, maar het thema van dit jaar is ‘aan tafel’. Lekker eten, spelletjes spelen, knutselen, enz. Je kan zoveel doen aan een tafel. Er is zelfs een sport waarbij je een tafel nodig hebt: tafeltennissen. Wat zou het toch leuk zijn om met elkaar een tafeltennistoernooi te doen. Hebben jullie zin om mee te doen? Dat komt goed uit, want vrijdagavond 2 december organiseren wij een toernooi bij tafeltennisvereniging Alexandria. Aanmelden kan tot en met maandag 14 november via riannekooij@gmail.com
Wij hebben er zin in, jullie ook?

Film: Babettes Feast 19 januari 2023

Babettes Feast is een Deense dramafilm uit 1987 onder regie van Gabriel Axel die met deze film in 1988 de Oscar voor beste niet-Engelstalige film heeft gewonnen.
De film vangt aan in het begin van de 19e eeuw in een plattelandsdorp aan de westkust van Jutland waar de knappe zussen Martine en Filippa samen met hun vader wonen. Hun vader is de stichter van een strenge piëtistische geloofsgemeenschap. De zussen hebben veel aanbidders, vooral Lorens Löwenhielm, een jonge Zweedse cavalerie-officier en Achille Papin, een beroemde Franse bariton van de Opéra Garnier. Tot grote tevredenheid van hun vader komt het echter nooit tot een relatie of een huwelijk. Bijna een halve eeuw later komt Babette aan in het dorp. Ze is gevlucht uit Frankrijk. Op voorspraak van Achille Papin komt ze Martine en Filippa onderdak vragen. Ze is bereid gratis te werken voor hen. De zussen nemen haar in hun huis op als kokkin. Wanneer enkele jaren later Babette de hoofdprijs van 10 000 frank van de Franse lotto wint - haar jaarlijks biljet is haar enige overblijvende band met haar vaderland, vraagt ze de zussen of ze het feestmaal mag bereiden die ze van plan zijn te houden om de honderdste verjaardag van hun overleden vader te herdenken. Het wordt een feestmaal dat bij de uitgenodigde vrome dorpelingen nog lang zal nazinderen. Als er één film is die past bij het thema Aan Tafel, dan is het deze wel: je moet hem ééns in je leven gezien hebben. Opgeven voor 23 januari via email ontmoeten@alexanderkerk.com of bij Aad van der Wilt 010 421 94 54.

Gespreksmiddag ouderen Gespreksmiddag ouderen
Gesprek aan tafel: vroeger en nu. We maken er een gezellige middagbijeenkomst van, 26 januari van 14.00 uur tot 16.00 uur. Wie wil neemt iets lekkers mee, wat we samenvoegen tot een kleine “high tea”. Tijdens de high tea gaan we met elkaar in gesprek over onszelf. Met wie deelden we vroeger de tafel in het gezin waar we uitkwamen? Wat kregen we mee aan bagage (zowel positief als negatief) uit dat gezin? Werd er ook over het geloof gesproken? En is dat geloof van toen nog hetzelfde of zitten we nu anders aan tafel?
Omdat we met elkaar in gesprek willen over onszelf, is er maximaal ruimte voor 8 tot 10 deelnemers. Bij veel enthousiasme plan ik gewoon een tweede middag voor nog een groep.
Annemieke Bosman