Nieuws - Nieuws - Nieuws Nieuws - Nieuws - Nieuws

Zondag 5 februari 2023

De voorganger van vandaag is ds. H. (Hans) Mast. De liturgie treft u hier.

ER IS KINDEKERK VANDAAG
Vandaag lezen we Exodus 3 vers 1-15. God roept Mozes vanuit een brandende struik, en hij vertelt zijn naam aan Mozes. God wil het volk van Israël bevrijden uit Egypte.

COLLECTEN
U kunt uw bijdrage voor de KERK overmaken op: NL 19 INGB 000 067 1500 t.n.v. Prot. Gem. Alexanderkerk, en uw bijdrage t.b.v. DIACONIE op: NL 47 INGB 000 062 8704 t.n.v. Diaconie Alexanderkerk, o.v.v. Werelddiaconaat.

TEMPERATUUR IN DE KERK
Het nieuwe energiecontract is per 1 januari 2023 ingegaan. De prijzen zijn ten opzichte van vorig jaar meer dan 3,5 keer zo duur geworden. Daarom zal voor de komende periode de kerkzaal tot 16 graden verwarmd worden. Blijft u vooral naar de kerkdienst komen, maar wees voorbereid. Kleedt u warm aan en houdt eventueel uw jas aan in de dienst.

UITNODIGING VOORR DE WAKE, ZONDAG 5 FEBRUARI 2023
De 197ste Wake is zondagmiddag 05 februari van 16.00 t/m 17.00 uur bij het detentiecentrum Rotterdam Portelabaan 7. Gastspreker is; Imane Elfilali. Wij zingen en bidden en noemen de namen van de mensen die aanklopten bij ons “fort Europa” en / of op hun vlucht naar de vrijheid omkwamen. Wij nemen dan een bitterkoekje, want bitter is het lot van de vluchtelingen.
Ide Rietveld.

CREACLUB
Maandagavond 6 februari komt de creaclub weer bij elkaar om 19.45 uur. Graag lijm en een dikke breinaald of een plantenstokje meebrengen. Graag afmelden als je niet aanwezig kunt zijn.
Jeanne Jeroense

DE BIJBELQUIZ
De bijbelquiz van zaterdag 4 februari gaat NIET door. Hij wordt uitgesteld tot een nader te bepalen datum. Er waren veel te weinig aanmeldingen! Verdere informatie bij Aad van der Wilt.

BIJBELKRING, DONDERDAG 16 FEBRUARI

Ds Kees Mos uit Hoenderloo leidt de Bijbelkring over het landelijk thema “Aan Tafel”. Hij leidt de gesprekken in en geeft waar nodig een theologische toelichting. Bij ‘Aan Tafel’ denken we natuurlijk allereerst aan het Laatste Avondmaal. Maar er wordt in de Bijbel op nog tal van andere plaatsen ‘Aan Tafel’ gezeten, vaak met zeer verstrekkende gevolgen. In de Bijbelverhalen wordt ‘Aan Tafel’ voluit gegeten maar overdrachtelijk betekent ‘Aan Tafel’ in de Bijbelverhalen nog veel meer. We horen hoe God in onze werkelijkheid verschijnt en hoe er over leven en dood wordt beslist.
Wanneer? Donderdag 16 februari, van 15 – 17 uur of van 19.30 – 21.30 uur.

JEUGDFILM EZELTJE STREK JE, TAFELTJE DEK JE
Vrijdag 17 februari 16.30 uur in de Alexanderkerk Tijdens deze film krijg je een verhaal te zien over Max. Niemand neemt hem serieus, zelfs de geit op de boerderij spot met hem. Hij neemt daarom het besluit om de wereld in te trekken, zoals zijn oudere broers deden. Hij wordt tijdens zijn tocht beroofd en heeft niks meer. Max wil werken, maar dat is niet makkelijk: hij is erg onhandig. Hoe loopt het verhaal van Max af? Dat kan je zien op vrijdag 17 februari. Voordat we dit spannende verhaal gaan bekijken, gaan wij eerst ons eigen servies versieren. Na het versieren gaan we pannenkoeken eten en de film kijken. Eindtijd: tussen 19.30 en 20.00 uur. Geef je op vóór 11 februari via riannekooij@gmail.com

“SNERTMIDDAG”
Op zaterdag 18 februari gaan we weer gezellig met elkaar eten. We houden dan een “SNERTMIDDAG”. We gaan heerlijk erwtensoep eten met roggebrood en spek. Voor de vegetariër zullen we andere soep regelen. We starten om 15.00 uur met een kopje koffie of thee een praatje of een spelletje. Tegen 17.00 uur gaan we soep eten. De prijs is € 6,50 p/p en kinderen € 3,00. Neem gerust een bakje mee, als er iets over is kan u nog een bakje meenemen naar huis voor € 1,00. U kunt u opgeven tot 16 februari in de kerk op de flipover of bij Loes Bliek
Wilt u komen maar heeft geen vervoer geef dat even aan bij opgeven dan wordt u gehaald en /of thuisgebracht ook of u vegetariër bent willen we graag weten De opbrengst van deze middag is uiteraard voor Rob en Sijda Wesselink in Egypte. Meer lezen over Rob en Sijda en de situatie in Egypte? Klik hier , dan komt u op hun website.

BOODSCHAPPEN SPAREN IN FEBRUARI
Heel hartelijk dank dat u met ons mee spaart, want ook voor de diaconie is het een dure tijd onze broden en andere producten zijn flink in prijs gestegen en er komen steeds meer afnemers voor de brooddeling. Dus de kostenpost wordt steeds hoger. Buiten boodschappen is een financiële bijdrage ook van harte welkom op de rekening van de Diaconie NL47INGB0000628704 ovv “Brooddeling”
De ontbijtkoeken die we mochten ontvangen gaan op 1 en 3 februari mee in de tassen van Voor Mekaar en naar de brooddeling. Alle ontvangers zullen hier erg blij mee zijn.
In februari willen wij u vragen om Brinta ,havermout of muesli te verzamelen, voor een goed ontbijt.
U kunt uw boodschap inleveren op dinsdag ochtend bij het ‘open huis’ of op  op woensdagmiddag , dan zijn we altijd aanwezig van 14.30 tot 16 uur, maar u kunt het ook op zondag voor de kerkdienst  in de klaarstaande mand doen. Wilt u meedoen maar kan u het zelf niet regelen of brengen, zoek contact met Carmen, Leen of Loes en zij zullen dan regelen dat het in de kerk komt.
HARTELIJK DANK!

DIENST VOLGENDE WEEK ZONDAG
Volgende week zondag 12 februari 2023, aanvang 09.30 uur, is de volgende kerkdienst.  Voorganger is dan ds. F.L. Renes en de organist is Bas Koster.

Om privacyredenen wordt niet de volledige Nieuwsbrief op de website geplaatst. Wilt u de Nieuwsbrief in uw mailbox ontvangen? Klik dan hier om uw gegevens in te vullen.