Natuurwandeling in het gebied van de Rottemeren

Natuurwandeling in het gebied van de Rottemeren
Op 10 oktober hebben we met een groepje gemeenteleden onder leiding van een gids van de vereniging Rotta een wandeling gemaakt. Het KNMI voorspelde forse buien en dat bleek ook te kloppen, maar daar hebben wij ons niet door laten tegenhouden.
We werden in het clubhuis ontvangen met koffie, thee en een presentatie over flora en fauna in het Hoge Bergse Bos. Het Hoge Bergse Bos is aangelegd in de jaren ‘70. Het is een gevarieerd landschap met 4 heuvels, waterpartijen en enkele kunstobjecten. We wandelden over 2 bruggen die verwijzen naar de maan en de zon. Het was even droog, dus een goed moment voor een groepsfoto op de brug. Daarna bracht de gids ons naar het letterlijke hoogtepunt van de wandeling: het uitkijkpunt Lührs. We zagen in de verte Zoetermeer, Rijswijk en in de grijze wolken lag Delft. Als laatste liepen we door natuurgebied de Wiebertjes, een gebied dat door Natuur- en Vogelwacht Rotta wordt beheerd. We kregen uitleg over de planten die er groeien en de vogels die er leven. De naam Wiebertjes verwijst naar het slotenpatroon, waardoor de percelen de vorm van Wiebertjes hebben. Na de wandeling konden we ons opwarmen in het clubhuis met een kopje koffie of thee.
Wilt u ook een keer gaan wandelen in het Hoge Bergse Bos? Op de website www.rotta-natuur.nl vindt u onder het tabblad Ontdek de natuur de wandelroute Ontdek het Hoge Bergse Bos.
 
terug