Naar de Kralingse plas 13 april 2024

Naar de Kralingse plas 13 april 2024

Marius Huender en Dik Vuik, schrijvers van het binnenkort verschijnende boek over het Kralingse bos, hebben in het ochtendprogramma van alles verteld over de Kralingse plas, over de waterhuishouding in het bos en natuurlijk over de vistrap.
Na afloop van hun lezing hebben we met elkaar een eenvoudige lunch gegeten bestaande uit een kopje soep en wat broodjes. Het was een geanimeerde bijeenkomst waarbij de beide heren nog van allerlei vragen konden beantwoorden. Omstreeks één uur gingen we op weg naar restaurant de Eekhoorn, recht tegenover het hertenkamp in het Kralingse bos. Daar werd het gezelschap uitgebreid met een paar mensen die wel wilden wandelen maar die er in de ochtend niet bij waren geweest. Onder leiding van Marius Huender liepen we langs de plas naar de heemtuin. Onderweg kregen we uitgebreide informatie over de vistrap en over andere elementen van het watermanagement. Vervolgens liepen we weer terug naar de Eekhoorn.
Door het prachtige weer was het daar veel te druk om nog wat te drinken met elkaar. Bovendien was het al met al toch een vrij inspannende en langdurige dag geweest, zodat we besloten ieder weer naar huis te gaan. Alle deelnemers kregen het tijdschrift Kralingse Bos voor beginners mee naar huis met daarin allerlei wetenswaardigheden. Bovendien zat er een bon in om tegen gereduceerd tarief het na de zomer verschijnende boek aan te kunnen schaffen.
Het was een drukke dag, maar we hebben ervan genoten!

Aad van der Wilt

terug