Muurschilderingen en Botanische tuin in de Afrikaanderwijk

Muurschilderingen en Botanische tuin in de Afrikaanderwijk

Op 26 april hebben we met 6 personen een wandeling gemaakt in de Afrikaanderwijk in Rotterdam -Zuid. Ons eerste doel was Street-Art. Bij metrostation Rijnhaven stapten we uit. In juni 2018 zijn alle betonnen pilaren tussen metrostation Rijnhaven en Maashaven beschilderd door Nederlandse en buitenlandse kunstenaars. We hebben o.a. gekeken naar het portret van Nelson Mandela, gemaakt door leerlingen van de Nelson Mandela school, onder begeleiding van enkele kunstenaars. Op de kopse kanten van de flats in de wijk zijn grote muurschilderingen gemaakt. Soms was de bedoeling van de kunstenaar duidelijk, bij enkele hebben met elkaar overlegd wat het voorstelde.
We liepen langs het Afrikaanderplein. Daar is op woensdag en zaterdag markt. Er is nu een project gestart om het afval te scheiden voor recycling. Nog eetbare groenten e.d. worden gesorteerd voor buurtbewoners en voedselbanken.
Daarna gingen we naar de botanische tuin, waar we werden ontvangen met koffie en thee. De botanische tuin is 100 jaar oud en werd oorspronkelijk gebruikt voor de biologielessen van de naastgelegen HBS, waarin nu de Kocatepe moskee is gevestigd.
Vrijwilliger Tom heeft ons een interessante rondleiding door de tuin gegeven. We kregen uitleg bij de grote variëteit aan planten, struiken en bomen. Daarna gingen we naar huis.

Erik Stibbe

terug