Film Conversations with God

Film Conversations with God
Op donderdag 3 maart keken we met 7 vrouwen en een man naar de film "Conversations with God", gemaakt naar aanleiding van het bekende boek "Een ongewoon gesprek met God" van Neil Walsh.
Sommige aanwezigen hadden de boeken in één ruk uitgelezen, anderen liepen na 10 bladzijden helemaal vast en weer anderen waren er nog niet aan begonnen.
Neil Walsh is dan ook een typisch Amerikaans schrijver die heel veel heftige reacties weet op te roepen: je vindt het geweldig, of helemaal niks. Er is geen middenweg!
De film gaat eigenlijk niet zozeer over de inhoud van de gesprekken die hij voert met God. Veel meer krijgen we beelden te zien hoe zijn leven er uitziet en hoe hij langzaam maar zeker terechtkomt op de alleronderste sporten van de maatschappelijke ladder. Zolang ons leven voor de wind verloopt hoor je ons niet over God, dan hebben we hard gewerkt, op tijd de juiste beslissingen genomen, ons gezond verstand gebruikt en ga zo maar door.
Maar zodra het tegen zit, krijgt God van ons de schuld: waar was je? Waarom ik? Wat heb ik gedaan om dit te verdienen?
Zo heeft Neal Walsh er ook voor gestaan, alleen kreeg hij antwoord op die vragen. Gesterkt door de lessen die hij daarvan leert besluit Neale zijn kennis te delen met de wereld door zijn gesprekken tussen hem en God in boekvorm uit te geven. Neale is overtuigd van het feit dat niemand alleen is in het leven, en God altijd met ons / in ons is om ons de weg te leiden.
In die zin was het al met al toch een leerzame avond.
Aad van der Wilt
 
terug