Film: Exodus

Film: Exodus
Op 18 januari keken we naar de film Exodus: Gods and Kings. Dat is een Amerikaanse Bijbels-dramafilm uit 2014, geregisseerd door Ridley Scott. De film is gebaseerd op het Bijbelverhaal de uittocht uit Egypte en vertelt het Bijbelse verhaal over Mozes. In maart 2013 werd door Ridley Scott aangekondigd dat hij Christian Bale de hoofdrol wil laten spelen. De opnames begonnen in oktober 2013 in onder meer Almería in Spanje en op Fuerteventura van de Canarische Eilanden en in Engeland.
Het blijft fascinerend om een vierduizend jaar oud verhaal te zien met de technische mogelijkheden van onze tijd. Je kunt een verhaal lezen en daar je eigen beelden bij bedenken (en dat is geweldig om te doen) maar het is dan ook leuk, verrassend, overweldigend om je eigen beelden te vergelijken met die van filmmakers. Soms een bevestiging van wat je zelf voor je zag, soms heel verrassend anders! Bijvoorbeeld om Ik Ben (God dus) te zien in de gedaante van een klein jongetje dat voortdurend met Mozes (Mosje van Sam en Moos) in discussie gaat.
Exodus was geprogrammeerd in de tijd kort voor Pasen, maar door heel veel andere activiteiten hebben we de vertoning naar voren gehaald. Ondanks de sneeuwval was de filmzaal weer helemaal vol: zeven mensen, het getal van de volheid!
 
terug