Film: Ben is Back

Film: Ben is Back
Een elftal gemeenteleden van de Alexanderkerk was nieuwsgierig naar de film Ben is Back die op 18 december als kerstfilm werd vertoond.
Ben, een verslaafde in een afkickkliniek, had gehoor gegeven aan de kerstwens van zijn moeder om de kerstdagen thuis door te brengen. Zijn behandelaars wisten het niet en zouden er ook niet mee hebben ingestemd. Zijn gezinsleden wisten het niet en waren er eigenlijk geen van allen blij mee; zij herinnerden zich de problemen van de vorige kerstfeesten nog maar al te goed.
Een leuk kerstcadeau dus, dat eigenlijk door niemand gewenst is en niet wordt uitgepakt. Behalve dan door zijn moeder, een prachtige rol van Julia Roberts. Zoals het een goede moeder betaamt, steunt ze hem door dik en dun en is ze blij met zijn oprechte pogingen er iets goeds van te willen maken. Maar hij wordt natuurlijk ook opgemerkt door de mensen uit het wereldje en dat geeft uiteraard problemen: mensen hebben nog wat van hem tegoed en ze weten hem en zijn gezin te vinden, met alle gevolgen van dien. Uiteindelijk bezwijkt hij weer voor de verleiding en ligt voor dood in een boerenschuur.
Toch heeft de film een happy end: zijn moeder vindt hem en brengt hem weer tot leven. Het is voor de zoveelste keer een nieuwe start en een sprankje hoop voor de toekomst. Dus toch een kerstfilm! Gelukkig maar dat moederliefde zo geduldig is en nooit opgaat!
 
terug