Fietstocht naar bouwlocatie A16 en Expo

Fietstocht naar bouwlocatie A16 en Expo
Altijd leuk om een verslagje te schrijven van een activiteit aan de hand van een Bijbelverhaal. Ik twijfel wat ............. Voor de storm op het meer waaide het net niet hard genoeg (slechts windkracht 7) dus het wordt toch de Zondvloed (hoewel buienradar slechts over een enkele millimeter repte). Dus gingen acht dapperen, voorzien van de nodige regenkleding op weg naar de nieuwe A16 Rotterdam. We vertrokken droog maar daar kwam in Ommoord, bij het viaduct over de Rooseveltweg, verandering in. In de eerste regenbui kreeg Corrie kettingpech, gelukkig recht voor de deur van de fietsenmaker, dus dat viel een beetje mee. Na de col de Irenebrug overwonnen te hebben konden we even schuilen in het prachtige gebouw van de Expo in het Bergse Bos. Daar kregen we een film te zien die van boven bekeken moest worden. De lift deed het niet, dus moesten we allemaal klimmen. Na de film konden we in het landschap op de vloer met hightech karretjes allerlei informatie opvragen en dus veel leren. Ook konden we de hele expositie bekijken over alle technische en maatschappelijke aspecten die zo'n groot project met zich meebrengt. Heel erg leerzaam allemaal.
Als afsluiting ging een gids met ons mee om buiten diverse bouwplaatsen te bekijken. Na de eerste begon de zondvloed en die bracht ons ertoe te schuilen in het restaurant om met een kop koffie of een kopstoot weer een beetje op krachten te komen. Buiten werd het droog.
Na de koffie de regenpakken weer aan om de thuisreis te aanvaarden: opnieuw het sein voor de zondvloed om een tweede golf in het leven te roepen. Nat maar voldaan zijn we thuisgekomen.
Volgend jaar weer, dan kunnen de vorderingen van de bouwers bekijken.
 
terug