Fietsen naar de A16, stand van zaken

Fietsen naar de A16, stand van zaken
Je wordt wakker omdat de regen tegen de ramen slaat. Het is pas vijf uur! Toch maar gauw even op buienrader kijken: gelukkig, het zijn maar een paar buien en om 8 uur wordt het droog. Gerustgesteld ga je weer slapen.
Om acht uur blijkt het nog steeds even hard te regenen. Buienradar ontkent dat in alle toonaarden. Ontbijten: het lijkt wat op te klaren. Kopje koffie: het is droog!
Om negen uur de fiets klaarzetten: het giet, toch maar een regenbroek aantrekken. Kwart over negen op weg, nu met poncho!
Bij de kerk is er niemand. Er hadden zich maar een paar mensen aangemeld, maar zelfs die zijn er nog niet. Een deelneemster komt zich afmelden vanwege gezondheidsproblemen. Daar komt Reindert, ook al ingepakt voor een tropische bui.
"We zijn compleet", zegt hij. Klopt, we gaan samen op weg. En met de zegen van boven, want opeens is het droog.....
Bij Slingerland ontmoeten we Guido, onze gids. Hij heeft 20 oranje hesjes bij zich, maar die hebben we niet nodig. We overleggen wat en gaan op weg. Na elk stukje fietsen krijgen we prive toelichting over de stand van zaken, de planning en de bouwkundige problemen en oplossingen van de Groene Boog (het bouwconsortium).
We drinken een kop koffie in het bezoekerscentrum en kijken nog naar een actueel filmpje. Dan sluiten we de tocht nog steeds droog af bij het viaduct over de hoofdweg. Dat gaat vanwege enorme slijtage eerder worden vervangen dan gepland. Daar zullen we in de komende maanden wel behoorlijk last van krijgen.
Maar vandaag was het allemaal prima in orde. Misschien volgend jaar weer?
 
terug