Escaperoom, zaterdag 2 maart 2024

Escaperoom, zaterdag 2 maart 2024
Er waren veel dieren, genoeg voor alle twaalf stammen, die allemaal mee wilden varen met de Ark van Noach (zouden vissen, schaaldieren en zeesterren ook mee mogen varen?). Uiteindelijk waren 14 mensen zo goed om Noach te helpen al die dieren in zijn Ark te proppen. Als zeven al het getal van de volheid is, waren we dus dubbel vol. Met goede moed gingen we aan de slag: de klus moest in 90 minuten worden geklaard!
Het begon ermee dat iedereen een dier kreeg en aan de tafel moest gaan zitten waar het andere dier te vinden was. Toen iedereen zijn plaats had gevonden begon het gepuzzel. De tekst van Genesis 7, 8 en 9 moest worden uitgeplozen. Er moest gerekend worden hoeveel de dieren wogen. Er moest naar woorden worden gezocht, er zaten sleutels in de war. Een pingpongbal moest in het midden drijven, net als de Ark. Toen de nood op zijn hoogst was moest met de QR code (had Noach die wel tot zijn beschikking?) een noodsignaal in morse worden uitgezonden. Behalve het morse-gepiep van de mobiele telefoons hoorde je het water over de pingpongballetjes kletteren, de chips kraken en de hersens nog harder. Horen en zien verging je!
En uiteindelijk, alsof ze het hadden afgesproken, werd de laatste puzzel opgelost: twee groepen bijna precies op tijd en één een paar tellen later. In de kerk is niets onmogelijk! Uiteindelijk was er een winnende groep. Die ging er met een zak snoepdieren vandoor.
Moe maar voldaan ging iedereen daarna weer naar huis. Het was een leuke middag geweest. Voor alle (knuffel)dieren zullen we wel een passend tehuis vinden.
Aad van der Wilt

 
terug