Stadswandeling langs deel van de brandgrens 18 juni

Stadswandeling langs deel van de brandgrens 18 juni
De brandgrens is een twaalf kilometer lange lijn die om het door het bombardement van 14 mei 1940 verwoeste gebied van Rotterdam loopt. De brandgrens wordt in de stad gemarkeerd met grondarmaturen, waarin een vurig icoon te zien is, met silhouetten van de brandende stad, een Duitse bommenwerper en het beeld ‘De Verwoeste Stad’ van Zadkine.
Er zijn drie wandeltrajecten uitgezet langs de brandgrens. Wij gaan een deel van het oostelijke traject lopen, door Kralingen. We volgen slechts een deel van het traject, omdat er erg veel te zien is onderweg. De wandeling is niet heel lang en er zijn geen hoge trappen of moeilijke passages; in principe kan iedereen mee. De grondarmaturen zullen we geregeld tegenkomen, maar ze kunnen ons niet overal de weg wijzen. Soms loopt de brandgrens namelijk dwars door de huidige bebouwing heen. Geen probleem: we beschikken over een goede routebeschrijving.
We starten zaterdag 18 juni om 14.00 uur vanaf het metrostation Oostplein (verzamelen in de hal beneden). Graag van tevoren aanmelden via email ontmoeten@alexanderkerk.com of bij Maartje Fokkema tel. 4210327.
 
terug