Anderland

Anderland
Op woensdagavond 10 april speelden we het bordspel Anderland, dat is bedacht door de PKN en Kerk op de Kop. Door met een dobbelsteen te gooien, vragen te beantwoorden en fiches en elementen te verdienen, bouw je Anderland samen op in het midden van het bord. Wie het spel goed speelt, kan sterren verdienen en de speler die meeste sterren in bezit krijgt, is de winnaar. Ondertussen leren de spelers veel over de verschillende godsdiensten.
We speelden met vier teams van twee personen. Sommigen gooiden in hun enthousiasme de dobbelsteen geregeld over de rand van de tafel. Bij anderen lag het antwoord op een vraag op het puntje van de tong, zonder tevoorschijn te willen komen. De teams speelden zo fanatiek, dat zij unaniem afzagen van een tweede rondje koffie of thee.
Uiteindelijk - het kon niet missen - bezaten Aad Putter en Erik Stibbe samen de meeste sterren. Zij mochten het laatste puzzelstukje neerleggen. Als prijs kregen zij, geheel in stijl van het schone en vreedzame Anderland, een doosje fair trade chocolade-eitjes.
 
terug