WELKOM WELKOM
Hartelijk welkom op de website van de Alexanderkerk te Rotterdam-Alexander. Wij informeren u graag over onze gemeente.

Wij zijn een gemeente in beweging en dragen de oecumene een warm hart toe. Ook willen wij mensen die op zoek zijn naar een kerkelijk onderdak een "thuis" bieden. Onze gemeente maakt deel uit van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) en is een actieve club mensen binnen het Rotterdamse.

We kennen verschillende activiteiten waarbij zowel aandacht is voor jeugd als voor ouderen, van baby tot en met hoogbejaard. Pastoraat, gespreksgroepen, verschillende soorten vieringen, catechese, lezingen of vormen van spiritualiteit. Kortom voor ieder wat wils.

Door de maatregelen rondom het coronavirus is de kerk momenteel gesloten en zijn de kerkdiensten uitsluitend online mee te beleven. Dat kan via YouTube of Kerkomroep.

Wij willen er graag voor u zijn bij bijzondere momenten van uw leven, als het gaat om leuke en plezierige momenten zoals huwelijk en doop, maar ook in de moeilijke momenten zoals ziekte en rond een begrafenis.

Opnieuw een lockdown Opnieuw een lockdown
Het zal u niet zijn ontgaan: tot 19 januari 2021 zijn er strenge maatregelen genomen om de besmettingscijfers van het coronavirus naar beneden te brengen.
Om die reden heeft de kerkenraad besloten om het advies van de PKN op te volgen en over te gaan tot uitsluitend online kerkdiensten. De kerk is momenteel dus gesloten voor alle activiteiten en de kerkdiensten zijn zonder gemeenteleden. Ook wordt er niet meer gezongen door een groepje gemeenteleden. We begrijpen heel goed dat een dergelijk besluit ingrijpend is. Zéker met de kerstdagen in het vooruitzicht. Het besluit is dan ook niet lichtvaardig genomen.

lees meer ยป