WELKOM WELKOM
Hartelijk welkom op de website van de Alexanderkerk te Rotterdam-Alexander. Wij informeren u graag over onze gemeente.
 
Wij zijn een gemeente in beweging en dragen de oecumene een warm hart toe. Ook willen wij mensen die op zoek zijn naar een kerkelijk onderdak een "thuis" bieden. Onze gemeente maakt deel uit van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) en is een actieve club mensen binnen het Rotterdamse.

We kennen verschillende activiteiten waarbij zowel aandacht is voor jeugd als voor ouderen, van baby tot en met hoogbejaard. Pastoraat, gespreksgroepen, verschillende soorten vieringen, catechese, lezingen of vormen van spiritualiteit. Kortom voor ieder wat wils.

U bent van harte welkom als u eens een kerkdienst of activiteit wilt bijwonen. Elke zondag is er een kerkdienst om 9.30 uur. Door de uitbraak van het coronavirus is het bezoeken van een kerkdienst enige maanden niet mogelijk geweest. Gelukkig zijn de kerkdiensten allemaal online via YouTube en Kerkomroep te volgen. Inmiddels zijn er weer (vaak om de veertien dagen) diensten met gemeenteleden. Hiervoor is aanmelden verplicht. 

Wij willen er voor u zijn bij bijzondere momenten van uw leven, als het gaat om leuke en plezierige momenten zoals huwelijk en doop, maar ook in de moeilijke momenten zoals ziekte en rond een begrafenis.
 
Vooraf aanmelden: hoe kunt u dat doen? Vooraf aanmelden: hoe kunt u dat doen?
De kerkenraad is blij dat we, zij het voorzichtig, de deuren van de Alexanderkerk op zondag weer open kunnen zetten. Maar dat houdt niet in dat we allemaal tegelijk naar de kerk kunnen komen. Het is fijn wanneer u zich vooraf aanmeldt.  (zie hieronder bij: lees meer)

De kerkdienst wordt digitaal uitgezonden via de kerkomroep:
Via YouTube live uitzending:
'Link'
Via de website van Kerkomroep:
'Link'
Via de Android app van Kerkomroep:
'Link'
en, voor zover mogelijk, via de Facebook pagina van de dominee:
'Link'
 
lees meer ยป
 
Kerk in Actie helpt vluchtelingenkinderen en zoekt collectanten Kerk in Actie helpt vluchtelingenkinderen en zoekt collectanten

U kunt zich hier aanmelden 'Link naar kerkinactie website'
Meer informatie, lees hier.