Bijbelquiz op 25 november

Bijbelquiz op 25 november
Twee keer zeven mensen hadden de uitdaging aangenomen deel te nemen aan de Bijbelquiz onder het motto: Eén gek kan meer vragen dan duizend wijzen kunnen beantwoorden.
De quiz was heel simpel: over zeven verschillende onderwerpen steeds zeven antwoorden bedenken. Dat is in totaal dus goed voor 49 punten. Ware het niet dat de ene vraag moeilijker was dan de andere en dat er allerlei slinkse instinkers tussen de vragen verborgen waren.
Soms echter wisten de deelnemers antwoorden te bedenken die van tevoren niet op papier waren gezet. Zo is de berg Moria niet alleen een berg uit De Ban van de Ring, maar ook een andere naam voor de Tempelberg.
In ieder geval waren de deelnemers hun hersens aan het pijnigen, soms zelfs met het puntje van de tong uit de mond, om toch maar zeven antwoorden op papier te krijgen. Bij het bespreken van de antwoorden volgde dan soms een diepe zucht van "O, ja, natuurlijk"!
Uiteindelijk waren er twee winnaars. Dan moet de benaderingsvraag uitkomst bieden. Die luidde: "Hoeveel vrouwen had Koning Salomo?" Het waren er zoveel dat ze zijn hart deden afwijken! Kunt u nagaan! Achteraf bleek deze vraag overbodig: er was een goed antwoord te weinig gerekend: één winnares dus: Corrie Rietveld had de meeste vragen goed beantwoord!
De prijs werd op 26 november tijdens het koffiedrinken uitgereikt.
De deelnemers vonden het leerzaam en gezellig en voor herhaling vatbaar. Dus dat gaan we doen!
 
terug