Activiteiten op komst

Activiteiten op komst

U bent van harte welkom bij de activiteiten van Leren & Ontmoeten.
Omdat wij graag willen dat alles goed verloopt, stellen wij het op prijs als zich van te voren aanmeldt; dan kunnen wij zorgen voor voldoende plaats en informatie. Het kan heel makkelijk via email: .
Als u dit adres aanklikt, komt u vanzelf op de email-pagina.
Tot ziens !

naar de agenda
naar impressies

Driekoningen: a star is born

Op 6 januari vieren we Driekoningen. Wie waren de 3 koningen en waar kwamen ze vandaan? En wat weten we van de ster? Het verhaal van de koningen of de wijzen uit het oosten heeft in de loop van de eeuwen veel kunstenaars geïnspireerd. Louis Vermeulen en Erik Stibbe vertellen u wat er in de loop van de eeuwen is bedacht en geschreven over de 3 wijzen en hoe schilders als Jeroen Bosch zich hebben laten inspireren door dit bijbel verhaal. Zaterdag 6 januari 2018, 14.00 uur in de Alexanderkerk

Film: Knielen op een bed violen

Jeugdliefdes Hans en Margje Sievez leiden een gelukkig gezinsleven op hun kwekerij. Op een dag komt Hans de prediker Jozef Mieras tegen die hem over God vertelt en de herinneringen aan zijn streng gelovige opvoeding aanwakkert.  Als Hans vervolgens een diep religieuze ervaring heeft, is hij ervan overtuigd in direct contact met God te hebben gestaan. Hij raakt steeds meer in de ban van het geloof. Terwijl Hans steeds verder in de macht van de sekte lijkt weg te glijden, kan Margje weinig meer dan toekijken hoe de liefde van haar leven langzaam maar zeker verdwijnt.
Donderdag 22 februari 2018, 14.00 uur in de Alexanderkerk

Bustocht naar het watersnoodmuseum

In de nacht van 31 januari op 1 februari 1953 werd Nederland door een van de grootste natuurrampen uit zijn geschiedenis getroffen.
Op vrijdag 2 februari gaan we met de bus naar het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk. Na een inleiding bekijken we de expositie daar. Daarna rijden we langs een aantal Deltawerken en krijgen we de gelegenheid om ergens te lunchen.
We verzamelen bij de Alexanderkerk op vrijdag 2 februari om 9.00 uur en zijn terug om ca. 15.30 uur. Kosten € 15,- pp. Entree van het museum en lunch zijn voor eigen rekening.
LET OP: Als u graag mee wilt, meld u zich dan aan vóór 7 januari. Kort na die datum beslissen we of er voldoende deelnemers zijn om de excursie door te laten gaan. U kunt zich opgeven via de website of bij Aad van der Wilt, tel. 010-4210454

Schilderen

Op dinsdag 27 maart gaan we vanaf 19.30 uur onder leiding van Kees de Jong weer een schilderavond doen. Dit keer is het thema: "Hundertwasser", in zijn tijd een enorm vernieuwende schilder.
Kosten € 12,50 per persoon inclusief alle materialen.
Dinsdag 27 maart 2018, 19.30 uur in de Alexanderkerk

Film: The Boy in the Striped Pyjamas

Op  25 april om 20.00 uur kijken we naar de indrukwekkende oorlogsfilm: The Boy in the Striped Pyjamas. Berlijn 1943. De 8-jarige Bruno verhuist met zijn familie naar een plek waar niemand is om mee te spelen. Hun nieuwe huis staat naast een hek dat zich uitstrekt zover het oog maar reikt, een hek dat Bruno afschermt van de mensen die hij daarachter ziet bewegen. Hij ontmoet een jongen wiens leven en omstandigheden zeer verschillen van dat van hem. Toch sluiten de jongens vriendschap.....
Woensdag 25 april 2018, 20.00 uur in de Alexanderkerk

Voorjaarswandeling

Op 26 mei neemt Henk de Waard ons mee op een voorjaarswandeling door het Schollebos. We verzamelen om 10 uur bij het Pannenkoekenrestaurant aan de Bermweg 133 in Capelle aan den IJssel en we zijn daar rond het middaguur weer terug.

Feest van de Geest

In aanloop naar eerste Pinksterdag op 20 mei doen we mee aan het Feest van de Geest, een ontmoeting tussen Beeldende Kunst, Pinksteren en de Architectuur van Kerkgebouwen. Het thema voor 2018 is Levensadem. Er wordt een veelheid aan activiteiten georganiseerd in alle kerken die daaraan meedoen. We hopen dat er heel veel mensen mee willen werken! U hoort nog van ons!