WELKOM WELKOM

Hartelijk welkom op de website van de Alexanderkerk te Rotterdam-Alexander. Wij informeren u graag over onze gemeente.

Wij zijn een gemeente in beweging en dragen de oecumene een warm hart toe. Ook willen wij mensen die op zoek zijn naar een kerkelijk onderdak een "thuis" bieden. Onze gemeente maakt deel uit van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) en is een actieve club mensen binnen het Rotterdamse.

We kennen verschillende activiteiten waarbij zowel aandacht is voor jeugd als voor ouderen, van baby tot en met hoogbejaard. Pastoraat, gespreksgroepen, verschillende soorten vieringen, catechese, lezingen of vormen van spiritualiteit. Kortom voor ieder wat wils.

U bent van harte welkom als u eens een kerkdienst of activiteit wilt bijwonen. Elke zondag is er een kerkdienst om 9.30 uur.
Wij willen er voor u zijn bij bijzondere momenten van uw leven, als het gaat om leuke en plezierige momenten zoals huwelijk en doop, maar ook in de moeilijke momenten zoals ziekte en rond een begrafenis.

Beroep aangenomen ds. Robert-Jan van Amstel Beroep aangenomen ds. Robert-Jan van Amstel

De kerkenraad laat u blij en dankbaar weten dat ds. Robert-Jan van Amstel uit Amsterdam-Zunderdorp het beroep vanuit onze gemeente heeft aanvaard.

In de komende periode zal duidelijk worden wanneer de bevestiging zal plaatsvinden.

Jongerendienst Jongerendienst

Op zondag 11 februari hebben we weer een jongerendienst gehad. Deze dienst stond in het teken van de voorbereiding voor de 40dagentijd, met als thema onvoorwaardelijke liefde. Van te voren is aan iedereen gevraagd om de volgende dingen mee te nemen: een gebed, een gedicht, een lied, een afbeelding en een idee om iets voor iemand anders te doen.
Het verzamelde materiaal hebben we in groepjes besproken, wat de reden was waarom degene juist voor dat had gekozen. Daarna hebben allen groepjes allemaal twee weken gevuld voor een kalender. Door later alle verzamelde weken samen te voegen hebben een mooie veertigdagen kalender gemaakt. In deze kalender staat elke dag iets te zien wat we hebben besproken en wat ons het meest aansprak.

Klik hier voor ons resultaat.