WELKOM WELKOM
Hartelijk welkom op de website van de Alexanderkerk te Rotterdam-Alexander. Wij informeren u graag over onze gemeente.
 
Wij zijn een gemeente in beweging en dragen de oecumene een warm hart toe. Ook willen wij mensen die op zoek zijn naar een kerkelijk onderdak een "thuis" bieden. Onze gemeente maakt deel uit van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) en is een actieve club mensen binnen het Rotterdamse.

We kennen verschillende activiteiten waarbij zowel aandacht is voor jeugd als voor ouderen, van baby tot en met hoogbejaard. Pastoraat, gespreksgroepen, verschillende soorten vieringen, catechese, lezingen of vormen van spiritualiteit. Kortom voor ieder wat wils.

U bent van harte welkom als u eens een kerkdienst of activiteit wilt bijwonen. Elke zondag is er een kerkdienst om 9.30 uur.
Wij willen er voor u zijn bij bijzondere momenten van uw leven, als het gaat om leuke en plezierige momenten zoals huwelijk en doop, maar ook in de moeilijke momenten zoals ziekte en rond een begrafenis.
 
Statement Alexanderkerk n.a.v. het Nashville Manifest Statement Alexanderkerk n.a.v. het Nashville Manifest
Datum: 8.1.2019

Als gemeente van de Alexanderkerk behorend tot de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) betreuren wij de liefdeloze en onwaardige toon van het Nashville Manifest. Wij nemen met overtuiging afstand van wat het manifest in onze ogen op een eenzijdige en uitsluitende manier verwoordt. Namelijk: de Bijbelse seksualiteit tussen één man en één vrouw is de enig juiste. Homo’s en lesbiennes, transgenders en andersgeaarden worden zonder respect voor wie zij zijn, afgekeurd en buitengesloten. Wij ervaren als open en gastvrije gemeente pijn en aversie wanneer anderen gaan bepalen wie wel en niet Gods liefde waard is.

Wij vervolgen de weg van gastvrijheid, vriendschap, geloof, hoop en royale liefde zoals God die in Jezus Christus heeft laten zien en horen. Wij sluiten niemand uit. We heten een ieder hartelijk welkom in onze kerk die zich geïnspireerd weet door de veelkleurige liefde van God voor alle mensen, welke identiteit, voorkeuren, biografie, achtergrond zij of hij ook heeft.

Namens de kerkenraad van de Alexanderkerk,
ds Robert-Jan van Amstel, predikant