Rondleiding Citykerk Het Steiger en lopen kruisweg 9 april 2022

In het centrum van Rotterdam staat de Katholieke Citykerk Het Steiger. Het gebouw is sinds 2016 een Rijksmonument. Op 9 april krijgen we van 10.00 – 12.00 uur een rondleiding door het gebouw, waarbij we uitleg krijgen over de vele bijzondere elementen in de architectuur en het interieur. Net als de Alexanderkerk heeft Het Steiger glas-in-betonramen.
Vervolgens lopen we de kruisweg met 15 staties: de gebruikelijke 14 met de herrezen Christus als 15e . Bij elke statie lezen we de bijbehorende tekst en nemen een moment om de tekst te overdenken. De staties hangen in de kloostergang die rond de kloostertuin loopt. Na afloop drinken we een kopje koffie of thee in het kerkgebouw.
We verzamelen op zaterdag 9 april rond 9.50 uur bij de ingang van de kerk aan de 1e Nieuwstraathof 2.