Film 1: Copying Beethoven

Donderdag 20 oktober 20.00 uur Alexanderkerk
Ludwig van Beethoven krijgt in april 1824 ruzie met zijn assistent Wenzel Schlemmer. Hij is doof aan het worden en vraagt aan het Weens Muziekconservatorium om hun meest talentvolle student te sturen om hem te helpen bij het voorbereiden van de Negende Symfonie. Het conservatorium stuurt Anna Holtz die hem inspireert en helpt het wereldberoemde stuk af te maken.
Deze (fictieve) lieftalllige assistente loodst met veel muzikaal inzicht de dove componist, die per se zelf wil dirigeren, door de eerste uitvoering van zijn negende symfonie. De tien minuten durende registratie van die uitvoering is het onbetwiste hoogtepunt van de film.
Een prachtige film over het laatste werk van de beroemde componist.
Graag minimaal twee dagen van tevoren aanmelden via email ontmoeten@alexanderkerk.com of bij Aad van der Wilt tel. 010-4219454.