Bezoek Groote kerk in Dordrecht met rondleiding en bespeling van de beiaard door Matthijs Breukhoven

Op 22 oktober hebben we een ingewikkeld uitstapje naar Dordrecht. We brengen een bezoek aan de Grote Kerk en krijgen als afsluiting een Beiaardconcert van niemand minder dan Matthijs Breukhoven. Het programma voor die dag ziet er als volgt uit:
Om 11.00 vertrekken we van het kerkplein naar de Stormpolder in Krimpen a/d IJssel. Dat kunt u per auto doen of met de fiets!
Om 11.52 schepen we op de waterbus van Blue Amigo. De autopassagiers doen dat te voet, de fietsers kunnen hun fiets meenemen.
Om ca. 12.30 arriveren we op de Merwekade in Dordrecht. De fietsers rijden door de stad naar de Grote Kerk aan de Lange Gelderskade. De lopers wandelen in ca. 20 minuten naar de Hooikade.
Rond 13.00 zijn we in de kerk. Daar drinken we een kopje koffie of thee en mogen we onze eigen meegebrachte lunch opeten.
Om 13.30 gaan we de kerk bekijken met een audiotour die op de koptelefoon allerlei wetenswaardigheden vertelt.
Om 14.45 gaan we naar het kerkplein om te luisteren naar een concert van Matthijs op de Beiaard van de Grote Kerk.
Na afloop van dat concert scheiden onze wegen: de wandelaars gaan met de waterbus dezelfde weg terug naar de auto in de Stormpolder.
De fietsers fietsen door de stad naar de Merwekade en steken daar met de waterbus over naar Papendrecht. Daar start de fietstocht (ca. 20 km.) langs de molens van Kinderdijk via het veer in Krimpen a/d IJssel en de Algerabrug naar huis.
Kosten voor deelname zijn € 10,- inclusief koffie/thee en de toegang tot de kerk. U moet zelf uw lunch meenemen en zorgen voor een OV kaart om de Waterbus te kunnen betalen. Zorg voor voldoende saldo!
Als er mensen zijn die tegen die hele reis opzien, dan kunnen die met eigen vervoer naar Dordrecht reizen en de bezichtiging van de kerk en het Beiaardconcert meemaken.
Opgeven voor 10 oktober via email ontmoeten@alexanderkerk.com of bij Aad van der Wilt 010 421 94 54.