Statement Alexanderkerk n.a.v. het Nashville Manifest Statement Alexanderkerk n.a.v. het Nashville Manifest
Datum: 8.1.2019

Als gemeente van de Alexanderkerk behorend tot de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) betreuren wij de liefdeloze en onwaardige toon van het Nashville Manifest. Wij nemen met overtuiging afstand van wat het manifest in onze ogen op een eenzijdige en uitsluitende manier verwoordt. Namelijk: de Bijbelse seksualiteit tussen één man en één vrouw is de enig juiste. Homo’s en lesbiennes, transgenders en andersgeaarden worden zonder respect voor wie zij zijn, afgekeurd en buitengesloten. Wij ervaren als open en gastvrije gemeente pijn en aversie wanneer anderen gaan bepalen wie wel en niet Gods liefde waard is.

Wij vervolgen de weg van gastvrijheid, vriendschap, geloof, hoop en royale liefde zoals God die in Jezus Christus heeft laten zien en horen. Wij sluiten niemand uit. We heten een ieder hartelijk welkom in onze kerk die zich geïnspireerd weet door de veelkleurige liefde van God voor alle mensen, welke identiteit, voorkeuren, biografie, achtergrond zij of hij ook heeft.

Namens de kerkenraad van de Alexanderkerk,
ds Robert-Jan van Amstel, predikant